• home
  •  » nieuws
  •  » Storing bij Belnet legt overheidssites plat

Storing bij Belnet legt overheidssites plat 

Op dinsdag 2 augustus omstreeks 21u45 heeft er een algemene storing van het internetverkeer plaatsgevonden bij Belnet. Deze storing duurde tot 2u10 op woensdag 3 augustus. Door Belnet werden - bij het schrijven van dit artikel - nog geen details vrijgegeven betreffende de aard van de storing.
 
Belnet is ook de Internet Service Provider voor Cipal. Dit betekende dat er tijdens voornoemde tijdstippen geen dataverkeer mogelijk was vanuit het CiPort datacenter van Cipal. Diensten waarop onze openbare besturen beroep doen, zoals e-mail, VPN, DNS, SAAS/DAAS/IAAS, waren daardoor tijdelijk onbeschikbaar. Sinds vannacht zijn al onze netwerkdiensten echter weer operationeel.
 
Niettegenstaande wij geen betrokken partij zijn bij de oorzaak van deze storing, willen wij ons bij onze besturen toch verontschuldigen voor het eventuele ongemak. Mocht uw bestuur toch nog problemen ervaren met de netwerkconnectiviteit, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Service Desk die u kan bereiken via het serviceportaal of via 014 576 200.
 
Lees ook de info in het artikel van Data News.
 

UPDATE 08-08-2016: 

Panne bij Belnet te wijten aan "combinatie van factoren"

Lees hier het artikel in Data News online.