Cipal verwelkomt het I-scan-team binnen de afdeling Beleidsondersteuning 

Geel, 24 april 2015  -  Het samenwerkingsverband dat het I–scan project van de Universiteit Gent ondersteunde, stopt na tien jaar werking. De wetenschappelijke medewerkers die de scans uitvoerden worden vanaf juni bij de intercommunale samenwerking Cipal dv tewerkgesteld, waar ze hun expertise inzake e-government en ICT–beleid verder ter beschikking zullen stellen van de lokale besturen.

I-scan is een instrument dat de ontwikkeling van ICT in de organisatie in kaart brengt met focus op de bestuurlijke aspecten van ICT-samenwerking en niet zozeer op de technische kant van ICT. Het werd ontwikkeld om lokale besturen te helpen kritisch te analyseren welke ondersteunende rol ICT al dan niet speelt bij de optimalisatie van de interne werking en het realiseren van een nog meer klantvriendelijke dienstverlening.

De beslissing om de medewerkers, die de I-scans uitvoerden, op te nemen binnen de Cipal-afdeling “Beleidsondersteuning“ sluit naadloos aan bij de strategie van de intergemeentelijke samenwerking. Cipal investeert voortdurend in hoogstaande inhoudelijke ondersteuning, advies en begeleiding en gaat daarbij veranderingstrajecten niet uit de weg.

De afdeling “Beleidsondersteuning” bestaat uit teams met een gespecialiseerde en doorgedreven kennis die een unieke expertise aanbieden op strategisch en organisatorisch vlak. Deze afdeling heeft geen enkel verband met technische applicaties die wel of niet bij een bestuur draaien en garandeert een volledig neutraal en technisch onafhankelijk beleidsadvies. We zijn verheugd om vast te stellen dat lokale besturen meer en meer beroep op hen doen voor pure inhoudelijke begeleiding bij de optimalisering van hun interne werking.

Het is in dit kader dat de twee wetenschappelijke medewerkers van de UGent, die de I-scans uitvoerden, vanaf juni tewerkgesteld zullen worden binnen de afdeling “Beleidsondersteuning” van Cipal dv. De competenties van deze twee experts worden gecombineerd met de bestaande Cipal-expertise om besturen te begeleiden bij de implementatie van geplande verbeteringsacties.

Onze drie strategische pijlers – samenwerking, beleidsondersteuning en IT-expertise - zijn de ruggengraat voor onze investeringen en innovaties. We blijven investeren in competente multidisciplinaire teams. Met hun flexibiliteit, veerkracht en creativiteit vormen zij dé motor van onze groei en staan ze klaar om elke nieuwe uitdaging te omarmen.

Juist die combinatie van inhoudelijke, beleidsondersteunende en IT-expertise geeft Cipal een unieke plaats in het Vlaamse overheidslandschap.


Voor meer informatie over deze dienstverlening kan u terecht bij Katlijn.Perneel@cipal.be – 014 576 183