• home
  •  » nieuws
  •  » Cipal prominent aanwezig op VVSG Trefdag 2014

Cipal prominent aanwezig op de VVSG Trefdag 2014

Ook dit jaar was Cipal weer prominent aanwezig op de VVSG Trefdag op 16 oktober 2014 in het ICC Gent. Cipal was met een nieuwe stand en een nieuw verschijningsbeeld zeer zichtbaar in de centrale ontvangsthal. Onze stand bevond zich naast deze van VVSG, waarbij onze samenwerking met VVSG, als koepelorgaan van de lokale overheden, extra werd beklemtoond.

Onze doelstelling was de nieuwe identiteit van de intercommunale in de verf zetten, met aandacht voor onze drie pijlers, “samenwerken, beleidsondersteuning en IT-expertise”.  De veranderingen binnen Cipal, de nieuwe koers van het intergemeentelijk samenwerkingsverband en het eigentijds imago werden door de talrijke bezoekers fel geapprecieerd. Ook verschillende niet-Cipal-vennoten kwamen informeren naar onze dienstverlening. De boodschap van Cipal bereikt dus onze doelgroep: de lokale besturen in Vlaanderen.

Cipal verzorgde tevens eigen inhoudelijke sessies onder de vorm van debatten op basis van vooraf bepaalde stellingen. Hieraan namen niet minder dan 120 personen deel. Dit initiatief werd ondersteund door de twee federaties van secretarissen, de ECG en de VVOS. Het centrale thema was “Een excellente dienstverlening vraagt een excellente organisatie".  Er werden 10 stellingen ter discussie aangevoerd voor de debatten die op hun beurt werden geleid door secretarissen of leden van een lokaal managementteam.

Rondetafel-gesprekken

De deelnemers aan deze debatten vernamen van collega-besturen hoe ze hun organisatie inrichten in functie van nog betere dienstverlening: hoe de organisatie kantelen naar meer klantgerichtheid, hoe de digitale bouwaanvraag ten dienste stellen van burgers, hoe e-besluitvorming hanteren ter ondersteuning van duurzaam beleid, hoe omgaan met de externe audit, of met financiële rapportering ter ondersteuning van het beleid, of met informatieveiligheid, wat kunnen we verwachten van oplossingen in de Cloud, wat met de toekomst van het ocmw, ...

Voor Cipal is de deelname aan de VVSG Trefdag 2014 een succes gebleken en we kijken dan ook uit naar de volgende editie. Neem ook een kijkje op ons YouTube-kanaal voor enkele Trefdag-sfeerbeelden. Hieronder kan je ook een aantal foto's van de Trefdag bekijken.

Wil je de onderwerpen van de rondetafel-sessies nog eens bekijken, dan kan dit hier.

Fotoboek VVSG Trefdag 2014