• home
  •  » nieuws
  •  » Meer bibliotheken sluiten aan bij het PBS

Meer bibliotheken sluiten aan bij het PBS

Dat het provinciaal bibliotheeksysteem van de provincie Antwerpen inzet op groei, hoeft geen twijfel. Sinds eind september is de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver als 50ste bibliotheek aangesloten op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dit impliceerde ook dat de bibliotheek van een vorige software overstapte op het Brocade-bibliotheeksysteem van Cipal. De bibliotheekgebruiker krijgt hierdoor meteen een heleboel nieuwe mogelijkheden aangeboden.

Na Sint-Katelijne-Waver was het de beurt aan de bibliotheken van Wijnegem en Hove.  Voor de komende weken staan er nog een aantal bibs op de wachtlijst om aangesloten te worden.

Het Provinciaal Bibliotheeksysteem was vorig jaar goed voor meer dan drie miljoen bibliotheekbezoeken. Het is de ambitie van de provincie Antwerpen om tegen 2017 alle 69 openbare bibliotheken in de provincie aan te sluiten op het Provinciaal bibliotheeksysteem.

De provincie Antwerpen, en meer bepaald het provinciaal blbliotheekcentrum, werkt samen met Cipal de overkoepelende oplossing uit. Door het effect van schaalgrootte volop te laten spelen, kunnen de lokale bibliotheken op een kostenefficiënte manier de laatste technologische ontwikkelingen op bibliotheekvlak blijven volgen.

In de totaal vernieuwde online catalogus vind de gebruiker alle informatie over de schrijver, verwijzigingen naar gelijkaardige boeken en recencies. Hij kan hier zoeken in bijna één miljoen uit te lenen items. Bovendien kan op een eenvoudige manier de uitleentermijn verlengd worden voor het ganse gezin, materiaal gereserveerd worden, het e-boekenaanbod raadplegen, e.d.

Bekijk hier op het Cipal YouTube-kanaal de nieuwsreportage over het belang van het PBS met onder andere het interview met Luk Lemmens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

 

Wil je automatisch op de hoogte blijven van andere Cipal-reportages? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.