• home
  •  » nieuws
  •  » Cipal groeit en stelt vernieuwing voor op Algemene Vergadering

Cipal stelt vernieuwing voor en verwelkomt 7 nieuwe vennoten 

Op de Algemene Vergadering van 13 juni 2014 werd het vernieuwde Cipal voorgesteld aan de vennoten. Tegelijk mocht Walter Schroons, voorzitter, zeven nieuwe vennoten verwelkomen: de stad Blankenberge, de gemeenten Kortenaken, Mol en Zaventem en de ocmw's van Huldenberg, Londerzeel en Nijlen. Dit brengt het totaal aantal vennoten op 226.

Deze vennoten kunnen nu weldra ook 'inhouse' samenwerken met hun intercommunale. Mede dankzij haar jarenlange ervaring in de overheidssector heeft Cipal immers een goed inzicht verworven in de werking van overheidsorganisaties. De unieke kruisbestuiving tussen de brede waaier aan domein expertise, de grondige kennis van overheidsprocessen en de aanwezige IT-kennis, maken van Cipal de strategische partner bij uitstek om besturen te begeleiden bij het zoeken van een antwoord op de vele uitdagingen waarmee ze geconfronteerd zijn.

De missie van Cipal bestaat erin om vennoten en klanten de best mogelijke procesondersteunende, innovatieve diensten en IT-oplossingen aan te bieden, zodat ze een efficiënte en klantvriendelijke dienstverlening kunnen garanderen. De focus op IT werd met andere woorden verruimd tot dienstverlening met IT-oplossingen als ondersteuning.

 

Om beter op de behoeften van deze veranderende wereld in te spelen, heeft Cipal haar organisatie en dienstverlening aangepast met een strategie die gebouwd is op 3 solide, strategische pijlers.

Bekijk onze vernieuwde strategie ook op ons YouTube-kanaal.

De bedrijfsactiviteiten werden de voorbije jaren ondergebracht in drie verschillende entiteiten met een eigen missie en dynamiek. Ze vormen sa­men de Cipal-groep en werken nauw samen.

  • Activiteiten in opdracht van Vlaamse provinciale en lokale bestu­ren (de vennoten) zijn ondergebracht in de dienstverlenende vereniging (intercommunale) Cipal dv
  • Commerciële en meer IT-gerichte activiteiten voor ‘niet-vennoten’ zitten in Cipal IT solutions nv vervat. Deze laatste investeert ook in hoogtechnologische spin-offs die een meerwaarde beteke­nen voor het totaalaanbod van Cipal.
  • Cipal institute vzw ten slotte focust zich op ervaringsuitwisseling en ken­nisdeling.

Als bevestiging van de nieuwe identiteit kondigde Cipal een nieuw logo en een vernieuwde huisstijl aan. Het nieuwe logo is niet louter een fraai en modern beeld, het is de exponent van de verandering die we doormaken.

De driehoekjes in het logo in verschillende kleuren benadrukken de verscheidenheid van de diverse aangesloten besturen.  Allen samen, binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband, vormen ze een gestroomlijnd en samenwerkend geheel.

Daarnaast staan de driehoeken ook symbool voor de 3 strategische pijlers waarop de dienstverlening van Cipal gebouwd is.

Het resultaat komt samen in de gestyleerde letter 'C' van Cipal. De nieuwe 'baseline' vat vervolgens in 4 woorden alles samen.

 

Wenst u als bestuur ook meer te weten over de vernieuwing binnen Cipal, de voordelen als vennoot van de dienstverlenende vereniging Cipal en de intergemeentelijke samenwerking?  Contacteer dan Frank.Prinsen@cipal.be  -  014 576 411