• home
  •  » nieuws
  •  » XPOfleet: drie keer winst voor uw wagenpark

XPOfleet: drie keer winst voor uw wagenpark 

Kostenefficiënt en milieubewust wagenparkbeheer vergt een uitstekende organisatie en kennis van zaken. Dit was het centrale thema van een recente infosessie over wagenparkbeheer bij lokale besturen. Of u nu over een beperkt aantal voertuigen beschikt of over een complex en heterogeen wagenpark, met de toepassing XPOfleet van CIPAL boekt uw bestuur drie keer winst:

1.   Efficiënter

Beheer van het wagenpark gebeurt nog vaak op een versnipperde manier. Besturen die de volledige administratie en organisatie wel bij één wagenparkbeheerder centraliseren, werken veel efficiënter. Een softwaretoepassing als XPOfleet biedt bovendien de nodige technologische ondersteuning. De meest uiteenlopende taken kunnen zo via het systeem worden opgevolgd: van poolwagenbeheer over brandstofverbruik tot de dispatching van bekeuringen.

2.   Budgetvriendelijker

Innovatieve softwaretoepassingen als XPOfleet halen niet alleen de administratieve last van de schouders van de wagenparkbeheerder. Ze bieden ook een helder inzicht in het totale kostenplaatje van het wagenpark en de optimaliseringsmogelijkheden. En dat is niet onbelangrijk in de huidige gespannen budgettaire context.

Maar ook op aankoopvlak kan het vaak efficiënter en budgetvriendelijker. Zo kunnen bepaalde voertuigen via de raamcontracten van de Vlaamse overheid worden aangekocht (Agentschap voor Facilitair Management, afdeling Klanten en Ondersteuning).

3.   Milieubewuster

Behalve organisatorisch en budgettair, zijn ook op het vlak van kwaliteit en ecologie winsten te boeken. XPOfleet becijfert de milieuscore van het volledige wagenpark, zodat de wagenparkbeheerder kan ingrijpen waar nodig. Voor korte ritten binnen stad of gemeente is een hybridewagen soms het overwegen waard.

CIPAL strijkt neer met info én testwagens

CIPAL organiseerde de infosessie ‘Breng innovatie in uw wagenpark’ in samenwerking met partner XPOfleet en Toyota Belgium. Op donderdag 24 april tekenden 30 vertegenwoordigers van lokale besturen en overheidsinstellingen present in de Genkse Cristal Arena. In de gloednieuwe Gentse Ghelamco Arena verwelkomden we nog eens 50 deelnemers op dinsdag 29 april.

Op het programma stonden onder meer een demosessie van de XPOfleet-software voor wagenparkbeheer, een toelichting bij de mogelijkheden van de hybridetechnologie en een testrit met een hybridewagen.

Meer info

Wenst u meer info over XPOfleet en de oplossingen die CIPAL u kan aanreiken om uw wagenpark te beheren, neem dan contact op met Reinout Decock - 014 576 369 - reinout.decock@cipal.be, of neem een kijkje op http://www.xpofleet.com