• home
  •  » nieuws
  •  » CIPAL beleidsondersteunende adviesverlening geeft uw organisatie meer slagkracht

CIPAL beleidsondersteunend strategisch advies geeft uw organisatie meer slagkracht 

Ongetwijfeld dwingt de financiële realiteit ook u om steeds meer te realiseren met steeds minder middelen. De beleidsondersteunende strategische adviesverlening van CIPAL houdt uw werkprocessen tegen het licht en maakt uw organisatie future proof.

De oprichting van een managementteam, interne controles en externe audits, of de beleids- en beheerscyclus (BBC) met de bijbehorende meerjarenplanning. Volgens Katlijn Perneel, consultant bij CIPAL en verantwoordelijk voor de uitbouw van de adviesverlening, zijn het slechts enkele van de vele nieuwe verplichtingen die de besturen erbij kregen.

Nieuwe verplichtingen, veeleisende burgers

Als voormalig adjunct-stadssecretaris kan Katlijn Perneel als geen ander inschatten welke impact deze veranderingen hebben op de dagelijkse werking van lokale overheden. Daarbij komt dat de burger op zijn strepen staat: “Die eist een krachtdadig bestuur dat hem op een flexibele manier een foutloze dienstverlening kan bieden”, stipt ze aan. “Maar daarvoor moet de administratie draaien als een geoliede machine.

Organisatie in vraag durven stellen

Om die machine op kruissnelheid te krijgen, is het soms nodig een stap achteruit te zetten om strategie, werkprocessen en organisatie fundamenteel in vraag te stellen. De experts van CIPAL begeleiden de besturen bij deze intensieve oefening. Het vierkoppige consultancyteam kan bogen op een jarenlange ervaring binnen de publieke sector. U kan hen inroepen voor strategisch advies, organisatieadvies, procesoptimalisatie of financiële begeleiding.

 

Optimale structuren, meer integratie

Ons streefdoel is om structuren te verbeteren en waar mogelijk te streven naar meer integratie. Want alleen zo zullen onze lokale overheden er echt in slagen om meer te realiseren met minder middelen en hun budgetten onder controle te houden”, licht Katlijn Perneel toe. “Voortaan willen we vanuit CIPAL dus niet alleen ondersteuning bieden in het verlengde van onze softwaretoepassingen. We willen samen met de besturen ook streven naar een hogere efficiëntie, los van IT.

 

Meer info

Wenst u meer informatie over de beleidsondersteunende adviesverlening die CIPAL uw bestuur kan aanbieden, contacteer dan Katlijn Perneel - 0476 289 684 - katlijn.perneel@cipal.be