• home
  •  » nieuws
  •  » 2 nieuwe websites live met "Mijn Gemeente Online"

Twee nieuwe websites live met "Mijn Gemeente Online" 

Nadat de gemeenten Herselt en Schelle eerder dit jaar van start gingen met ons nieuw concept voor gemeentelijke websites, gebaseerd op een kostendelend model, mochten we recent weer twee nieuwe besturen verwelkomen. De gemeenten Maarkedal en Ranst kozen voor onze oplossing “Mijn Gemeente Online”. Dit betekent dat er meer en meer besturen beseffen dat ze te veel betalen voor hun klassieke websites.

Het was de burgemeester van de gemeente Herselt die de kat de bel aanbond en CIPAL vroeg een generiek model op te zetten dat makkelijk aanpasbaar was voor elke gemeente in Vlaanderen. De teller staat intussen nu op 10 besturen die ingestapt zijn. Nog niet al deze besturen zijn online, maar daar wordt stevig aan gewerkt.

Het succes van “Mijn Gemeente Online” bestaat eruit dat het voor besturen een sleutel-op-de-deur weboplossing is. Het is als het ware een “Website-as-a-Service” die reeds voorzien is van een voorgedefinieerde structuur met inhoud. Besturen moeten geheel niet wakker liggen van de achterliggende techniciteit, waar de site gehost moet zal worden en of deze voldoende beveiligd is tegen cyberaanvallen. Het bestuur kan zich bezighouden met haar kerntaken, het leveren van up-to-date informatie aan haar burgers.

Tevens is er een kostenbesparend element. Door het generiek houden van de structuur, kan het geheel eenvoudig en goedkoop gehouden worden, wat een onmiddellijke positieve impact heeft op het budget van het bestuur.

 

Meer informatie over "Mijn Gemeente Online" bij Hans BARTHOLOMEUS, 014 576 479 - hans.bartholomeus@cipal.be